15.11.2024 16:03
Hyvinvointiviikko etäopiskelijolle
Verkko- ja monimuoto-opiskelijoiden on mahdollisuus osallistua hyvinvointiviikkoon täällä!
Valitse itsellesi sopivin tapa osallistua mukaan
Osallistu tapahtumaviikon ONLINE tapahtumiin, tutustu Kehuseinän Padlet versioon (julkaistaan maanantaina) ja tee itsellesi Unelmakartta. Verkko-opiskelijat täyttävät Hyvinvointiviikon passin forms-muodossa.
Milloin: Joka arkiaamu klo 10.00.
Missä: CampusMoWen IG Livessä @campusmowe tai HILL huoneessa
https://hill.webex.com/meet/campusmowe
Kehuseinän ideana on piristää omaa ja muiden päivää jättämällä seinälle erilaisia kehuja. Osallistu joka päivä Padletissa!
Täällä voit jutella anonyymisti omista huolistasi muiden opiskelijoiden kanssa. Padlet Huoliseinä
Unelmakartan tekeminen on hauska ja inspiroiva tapa hahmottaa omia tavoitteita ja unelmia opiskelussa, lukuvuodessa tai elämässä yleisesti. Tämä on henkilökohtainen projekti, jossa ei ole oikeita tai vääriä vastauksia – ainoa tärkeä asia on se, mitä itse haluat saavuttaa. Ota luova asenne ja haaveile rohkeasti!
Pidä mielessä: Unelmakartan tekeminen on prosessi, joka voi muuttua ja kehittyä matkan varrella. Älä pelkää lisätä uusia unelmia ja tavoitteita ajan myötä. Se on sinun henkilökohtainen karttasi kohti tulevaisuutta!
1. Miten aloittaa?
- Etsi kuvia ja sanoja, jotka inspiroivat sinua ja liittyvät unelmiisi. Kuvien ei tarvitse olla täydellisiä – tärkeintä on, että ne herättävät tunteita ja motivaatiota.
- Pohdi:
- Mitä asioita haluaisit tehdä ja kokea opiskeluaikana?
- Minne haluaisit matkustaa tai millaisia kokemuksia haluaisit elää?
- Mitkä asiat ovat sinulle tärkeitä? (terveys, ystävät, itsesi kehittäminen jne.)
Vinkki: Voit käyttää lehtileikkeitä, internetistä löytyviä kuvia, tai piirtää itse. Unelmakartan voi tehdä käsin askarrellen tai digitaalisten työkalujen avulla, kuten Canva tai Pinterest.
2. Miksi tehdä unelmakartta?
- Selkeytä tavoitteitasi: Unelmakartan avulla saat konkreettisen kuvan siitä, mitä haluat saavuttaa opiskeluissasi ja elämässäsi. Se voi auttaa sinua kirkastamaan pitkän aikavälin unelmia ja lyhyen aikavälin tavoitteita.
- Motivoi joka päivä: Unelmakarttasi toimii muistutuksena päämääristäsi. Se inspiroi sinua etenemään kohti tavoitteitasi ja pysymään sitoutuneena, vaikka matka tuntuisi haastavalta.
3. Visioista toteutukseen
- Tulevaisuutta ajatellessa voi syntyä visioita, joiden toteutuminen saattaa tuntua tällä hetkellä mahdottomalta. Mutta juuri tämä on unelmakartan voima! Se avaa sinut uusille mahdollisuuksille, joita opiskelusi voivat tuoda tullessaan – vaikka ne tuntuisivat kaukaisilta tai epätodennäköisiltä.
- Pelkkä unelmakartan tekeminen vie sinut askeleen lähemmäksi oman unelmasi toteutumista. Se on alku matkallesi, ja muistuttaa sinua siitä, että unelmat ovat mahdollisia – kunhan otat ensimmäisen askeleen.
4. Määrittele oma tavoitteesi
- Unelmakartan luominen ei ole vain haaveilua, vaan myös tavoitteiden määrittelyä. Määrittele itsellesi, mitä haluat saavuttaa opintojesi aikana ja millä aikataululla. Mihin tähtäät ja millä keinoilla voit päästä sinne?
Vinkki: Pidä unelmakarttasi näkyvällä paikalla, kuten työpöydällä tai opiskelutilassa, jotta voit muistuttaa itseäsi päivittäin unelmistasi. Se toimii ikään kuin "visuaalisena muistutuksena" siitä, mitä varten teet töitä.
Lähde: www.isic.fi/opiskelijaelama/opiskelijan-unelmakartta/
Apuja opinnäytetyön tekemiseen ja muidenkin töiden kirjoittamiseen SAMKin AMK- ja YAMK-opiskelijoille koulutusohjelmasta riippumatta: infoja, kirjoitustreffejä ja kyselytunteja. Voit hyödyntää näistä monia opiskeluusi, vaikka et olisi vielä opinnäytetyövaiheessa.
Tiistai 19.11. klo 9-10 StudyHall
Keskiviikko 20.11. klo 16-18 Kirjoitustreffit ja -paja
Missä: HILL Anne Sankari
Lue lisää Oivassa (vaatii kirjautumisen)
Opinnäytetyöohjauksen Helpdeskin teemana päiväkirjamuotoiset opinnäytetyöt keskiviikkona 20.11. kello 14–15.30.
Ohjauskokemuksistaan kertoo aluksi Heini Korvenkangas (matkailu/tourism), ja keskustelulle on tietysti tilaa. Myös muista opinnäytetyön muodoista voidaan tämän jälkeen keskustella ja mahdollisesti muistakin esiin nousevista aiheista.
Tervetuloa!
Paikka: Anne Pohjuksen HILL-huone: https://hill.webex.com/meet/ankleem
Helpdesk keskiviikkoisin klo 14–15.30 kolmen viikon välein, syksyn viimeinen aika on 11.12.2024 Opinnäytetyöohjaajille tarkoitettuun opparihelppariin voi tulla säännöllisesti tai satunnaisesti, ja myös vain piipahtamaan oman kysymyksensä kanssa.
Kaikki ovat tervetulleita kysymään, keskustelemaan tai kuuntelemaan.
Informaatiokanavana toimii Teams-ryhmä: ”Opinnäytetyöohjauksen Helpdesk”. Liity sinne, jos haluat varmistaa tiedonsaannin – sen viestimäärä tuskin on kuormittava. Siellä on kysymyksiä, vastauksia, alustuksia jne.