Valtakunnallisia Porraspäiviä vietetään 2.-8.11.2020

Porraspäivät 2.-8.11.2020

Tiesitkö, että porraskävely vastaa teholtaan jopa hölkkää? Se, että valitset portaat on pieni teko, jolla on suuret vaikutukset terveyteesi!

Ensi viikolla vietetään kansallista porraskävelyviikkoa! (lisätietoja linkistä porraspäivät.fi)

CampusMoWe on mukana kannustamassa portaiden käyttöön! Porraskävely on valinta, jonka voit tehdä päivittäin oman hyvinvointisi edistämiseksi.

Hissin käytön ollessa välttämätöntä, hissijumppa voi olla vastaava päivittäinen teko oman terveyden eteen!

5 syytä valita portaat hissin sijaan!

  1. Päivittäisen arkiliikunnan merkitys energiankulutukselle on kokonaisuudessaan suurempi kuin liikuntaharrastuksen, sillä arkiliikunta vaikuttaa pitkin päivää.

  2. Portaiden nousu kohottaa kuntoa, sillä rappusten käveleminen ylös vastaa teholtaan hölkkää. 6 minuuttia porraskävelyä päivittäin voi parantaa kestävyyskuntoa yhtä paljon kuin 45 minuutin mittainen päivittäinen kävelylenkki.

  3. Portaiden nousu pitää aivot kunnossa. Kun vuoden aikana kävelee päivittäin yhden kerrosvälin, niin aivot nuortuvat puoli vuotta.

  4. Kannattaa muistaa, että myös portaiden laskeutuminen on tehokasta. Portaiden alaspäin kävely on jarruttavaa lihastyötä, jolla on positiivisia vaikutuksia alaraajojen lihasvoimaan sekä lukuisia muita hyviä vaikutuksia terveyteen.

  5. 2 minuutin porraskävely päivittäin mm. edistää oppimiskykyä, vaikuttaa positiivisesti unenlaatuun, kohentaa mielialaa, parantaa muistia.... Lista on pitkä!

Lähde: porraspäivät.fi