Hyvinvoiva kampus

Viikottaisen tarjonnan lisäksi haluamme vaikuttaa päivittäiseen hyvinvointiin kampuksilla sekä lisätä jaksamista erityisesti etäopiskelussa/-työssä!


Opiskelijan aivoterveys

Aivoterveydestä eli aivojen hyvinvoinnista huolehditaan aivojen parhaan suorituskyvyn mahdollistamiseksi. Elämäntavoilla, kuten ravinnolla, unella, liikunnalla ja aivokuorman hallinnalla, voidaan suojata aivoja ja vaikuttaa niiden optimaaliseen toimintaan.
​​​​​​​
Aivoterveydestä huolehtiminen on oleellista, koska aivot ovat korkeakouluopiskelijan työkalu. Aivot tarvitsevat toimiakseen riittävästi unta ja ravintoa. Liikunnalla pystytään tukemaan aivojen terveyttä ja edistämään oppimista. Digitalisoitumisen myötä aivoilta vaaditaan enemmän sekä häiriöitä ja keskeytyksiä on runsaammin. Kognitiivisen ergonomian keinoilla voidaan minimoida häiriötekijät ja mahdollistaa aivojen paras mahdollinen suorituskyky.

Lue lisää


Ergonomianeuvonta

Ergonomiaohjaus auttaa sinua havainnollistamaan omaa ergonomiaasi, tunnistamaan kuormittavia tekijöitä sekä muokkaamaan omia työtapojasi ja työpistettäsi (kotona tai kampuksella) ergonomisemmaksi!

On hyvä muistaa, että ergonomiaohjeistus antaa suuntaviivat, kuinka kuuluisi toimia, mutta jokainen on erilainen ja asiakaskeskeinen lähtökohta auttaa tiedostamaan kuinka voisit muuttaa omaa ergonomiaasi parempaan suuntaan!

Lue lisää


Tauon paikka

Työn ja opiskelun tauottaminen on tehokas keino vähentää istumista ja tuulettaa ajatuksia! Sekä keho että aivot tarvitsevat ajoittain lepohetken jatkaakseen työskentelyä.
​​​​​​​
Istumista tulisi nykysuositusten mukaan tauottaa 30 minuutin välein.

Lue lisää


Lainattava välineistö (SAMK)

SAMK Kampusten kirjastoista voit lainata liikuntavälineitä maksutta.

Lue lisää


Podcast opiskelijoilta opiskelijoille ja henkilökunnalle

Tauota päivääsi hyvinvointiaiheisen StudyWell-podcastin parissa

Lue lisää


CampusMoWen lenkkivihot

Olemme vieneet lenkkivihot Porissa ja Raumalla ulkoilureiteille. Laittamalla vihkoon nimen osallistut MoWe Cardin arvontaan!
Arvomme kortteja syys- ja kevätkausille.

Lue lisää